Biografia

 Cantautor, compositor i coach musical

Nascut a Barcelona l'any 1958, és membre fundador de l'AMIC (Associació de Músics i Intèrprets en Llengua Catalana). Aquest cantant i compositor defineix el seu estil com a cançó mediterrània amb un mestissatge musical que passa per diferents influències (cançó, brasilera, jazz, blues, pop-rock,...) i amb una temàtica molt variada i bàsicament social (ecologisme, intimisme, racisme, romàntica, reivindicativa...).

Canta, toca la guitarra i el piano, i ha estudiat solfeig i piano al Liceu de Barcelona. Ha estat professor de guitarra durant més de 30 anys i coach musical durant els darrers anys. A més de compondre les seves cançons, també ha musicat poemes i lletres d'altres artistes, ha fet cançons per altres intèrprets i durant més de 10 anys ha estat jurat del concurs de poesia "Mateu Janés-Montserrat Pujol", convertint en cançó el poema guanyador i/o més musicable. Va ser membre i cofundador del grup Poesia i Cançó amb el qual va fer recitals poètico-musicals per tota Catalunya. També ha estat cantant i compositor del grups Noves amistats i Els Dracs. Actualment és membre del grup poètico-musical Música en vers. És coordinador del Festival AcústicOHH!!!! de cantautors/es.

Actualment es dedica bàsicament a:

- Cantautor (concerts i espectacles poètico-musicals)

- Compositor (convertir poemes o textos en cançons)

- Coach musical (assessorament mitjançant sessions o conferències amb la finalitat d'aconseguir que els músics aconsegueixin els seus reptes i objectius)


Ha participat en les pel·lícules “La mala educación” de Pedro Almodóvar i "El juego del ahorcado" de Manuel Gómez Pereira.


Ha participat en actes per S.O.S. racisme, Campanya Contra la Guerra de Bòsnia-Herzegovina, Campanya Contra la sida, Ajuda al Poble Saharaui, AFANOC, Amnistia Internacional, Solidaritat amb l’Argentina, Ajuda per l’Alzheimer, etc.


Les seves actuacions s'han pogut gaudir a tota Catalunya i també fora, com per exemple: S.O.S. Racisme (Palau d'Esports de Barcelona), Barnasants (Cotxeres de Sants a Barcelona), Festa major de la Universitat Autònoma de Barcelona, Festival Riberamúsica (Barcelona), Verbena de la Paloma (Madrid), Música Viva (Barcelona), Centre Penitenciari de Dones Wad-Ras, l’Auditori (Barcelona) i TV3.


En Jordi Albero ha compartit cicles musicals i/o escenaris amb altres cantants i grups com: Santi Arisa, Miquel Àngel Pascual (ex La Trinca), Gadegang, Xavi Vidal, Luis Mendo, Bernardo Fuster, Joan Isaac, J.A. Labordeta, Javier Krahe, Jaume Sisa, Javier Ruibal, Luis Pastor, Rosa Zaragoza, Ketama, Els Dracs, etc...